Menu
Wie zijn wij

Waarom SchoemanVanSteijn?

Omdat wij u zeer kundig en efficiënt adviseren tegen een goede prijs.

Wij zijn een kleinschalig fiscaal adviesbureau, dat zich kenmerkt door een lange en ruime ervaring en specialistische kennis. De partners van SchoemanVanSteijn hebben een no-nonsense mentaliteit en gaan altijd voortvarend te werk.

Onze partners

Ron van Steijn

Mr. R.J. Van Steijn
T: +31 35 760 1013
M: +31 629 031 815
Ron@schoemanvansteijn.nl

Ron van Steijn (1962) heeft fiscaal recht gestudeerd aan de Universiteit van Leiden (specialisatie Internationaal Belastingrecht) waar hij in 1987 afstudeerde. Ron is zijn carriere gestart bij een van de rechtsvoorgangers van PwC en heeft vervolgens gewerkt voor Loyens & Loeff en KPMG Meijburg & Co en PwC. In 2009 werd Ron partner Van Loman & Co belastingadviseurs. In 2014 richtte hij mede op SchoemanVanSteijn belastingadvieurs.

Ron heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van loonheffingen en sociale zekerheid met als specialisatie alle aspecten van internationale mobiliteit van werknemers en werknemersparticipatie. Zijn klanten bestaan uit nationale en internationale ondernemingen, hun werknemers en executives (senior management, raad van bestuur en raad van commisarissen) die hij bijstaat bij hun financiële, fiscale en sociale verzekeringsvraagstukken. Daarnaast adviseert hij bedrijven over beloningsvraagstukken zowel fiscaal als op het gebied van Corporate Governance.

Naast advisering spreekt Ron regelmatig op seminars en geeft cursussen (uitzending van personeel en internationaal sociaal verzekeringsrecht). Verder is hij auteur van het boek Uitzending van Personeel (SDU 2008) en mede-auteur van de het boek wonen in het buitenland (FED 2003).


Teun Schoeman

Mr. T. Schoeman
T:  + 31 35 760 1011
M: + 31 650 488 554
Teun@schoemanvansteijn.nl

Heeft fiscaal recht gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg.

Begon zijn carrière als belastinginspecteur bij de belastingdienst in Utrecht waarna hij in 1995 overgestapt is naar  het Ministerie van Financiën.

Hier was hij werkzaam als beleidsmedewerker met betrekking tot technisch en politiek advies inzake implementatie van nieuwe richtlijnen en uitvoering van bestaande richtlijnen, zoals aftrek van rente, verliescompensatie, fusies, belastingvraagstukken betreffende stichtingen en overheidsbedrijven.

Hij was ook lid van een coördinatiegroep voor coöperaties.

Bij KPMG Meijburg & Co was hij als international senior tax adviser verantwoordelijk voor belastingadvies  aan multinationals in zeer diverse  takken van bedrijvigheid  en betrokken bij de advisering van investeringsmaatschappijen en  opzetten van private equity and vastgoed structuren.

Bij Van Loman  & Co en SchoemanVanSteijn, deze laatste als opvolger van de praktijk in Baarn van Van Loman & Co, is hij als een van de oprichters nog steeds verantwoordelijk voor de advisering aan binnenlandse en buitenlandse multinationale bedrijven, investeringsmaatschappijen, vastgoed fondsen, stichtingen etc.

Talen : Nederlands, Engels en Duits